ייצוג חייבים

למה הכוונה במושג "ייצוג חייבים"?

לאחר סיום הליך משפטי בו נקבע כי צד א' חייב כספים לצד ב', עלול הצד החייב למצוא עצמו עומד מול המערכת המאיימת של ההוצאה לפועל. כיוון שלהוצאה לפועל יכולת לנקוט הליכים חמורים כנגד החייב אשר עשויים לשבש את שגרת חייו (עיקול נכסים ומשכורות, עיכוב יציאה מהארץ ועוד), רצוי מאוד להיעזר בעורך דין מנוסה אשר יסייע לניהול ההליך בצורה מסודרת, וכן ינסה למזער את הנזק ככל האפשר.

 

מה ניתן לעשות?

כמובן שכל מקרה נדון לגופו, אך באופן כללי במקרים רבים התערבות של עורך דין מנוסה עשוייה לסייע רבות לחייב. עורכי הדין של החייב יכולים להגיש בשמו התנגדויות ללשכת ההוצאה לפועל וכן בקשות לביטול סנקציות כגון עיכוב יציאה מהארץ או הגבלת רישיון. בנוסף, במידה ויש ללקוח מספר תיקים בהוצאה לפועל עורך הדין יכול לפעול לאיחוד התיקים ולהקלה על מסורבלות ההליכים. בנוסף, במקרים מסוימים ניתן להוכיח כי החייב כלל אינו מחויב בתשלום הכספים שנפסקו נגדו.

 

מדוע חשוב לטפל בהליך ביעילות?

בנוסף לאי הנעימות הכרוכה בהליך ההוצאה לפועל, חשוב לדעת כי החוב צובר ריביות גבוהות, ולפיכך יש לשאוף לסגור את התיקים במהירות האפשרית. גם כאן, עורך דין עשוי לקצר את משך ההליך באופן משמעותי.

טענת פרעתי:

לפי ס' 19 לחוק ההוצאה לפועל כאשר חייב טוען כי פרע את חובותיו ואינו חייב עוד למלא את פסק הדין שניתן לו, חובת ההוכחה מוטלת עליו. טענת פרעתי מוגשת לרשם ההוצאה לפועל וכן לבעלי הדין האחרים (הנושים). לאחר הגשת הבקשה והמסמכים הרלוונטיים להוכחה יכולים בעלי הדין להגיב לה, והרשם פוסק בהתאם לטענות הצדדים. בפרק הזמן שבין הגשת הבקשה להחלטת הרשם מוסמך הרשם להקפיא את הליכי הגבייה כנגד החייב עד למתן החלטה (אך אין הוא מחויב לעשות כן). חשוב לזכור שאין זה משתלם להגיש טענת פרעתי שאין לה כל בסיס על מנת לזכות בהקפאת הליכי הגבייה, זאת שכן כאשר לבקשה אין יסוד עלולות להפסק כנגד החייב "הוצאות מיוחדות". לפיכך יש לשקול בכובד ראש האם להגיש בקשה זו.