גביית מזונות ותביעות כספיות באמצעות הוצאה לפועל

גביית מזונות:

לאחר סיום ההליך המשפטי הנוגע לפסיקת מזונות, עלול הצד שלטובתו נפסקו המזונות היתקל בקושי נוסף – סירוב של בן הזוג לשלם את הסכום בו חויב. אומנם, סירוב כזה לביצוע פסק דין עלול להסתיים במאסר או בקנסות חמורים, אך על מנת לסייע לצד לו מגיעים הכספים לקבל את המגיע לו, ניתנת לו האפשרות לפנות ללשכת ההוצאה לפועל.

 

תביעות נוספות:

בנוסף למזונות, בכל מקרה בו ניתן פסק דין משפטי מחייב הקוצב סכום כסף אותו על צד א' לשלם לצד ב' וצד א' מסרב לשלם – ניתן להגיש תביעה כספית להוצאה לפועל.

 

כיצד יכולה לשכת ההוצאה לפועל לגבות כספים?

דרך הוצאה לפועל ניתן לגבות כספים בשלוש דרכים:

1. עיקול נכסים שבבעלות החייב.

2. עיקול של קרנות, חסכונות ונכסים כלכלים נוספים.

3. עיקול משכורות וחשבון בנק.

בנוסף, יכול בית משפט לתת בידי ההוצאה לפועל כלים להרתעת החייב, למשל הגבלת רישיון הנהיגה, עיכוב יציאה מהארץ ואף עונשי מאסר.

 

כיצד מתבצע ההליך?

ניתן אומנם לבצע את ההליך באופן עצמאי, אך הסתייעות בעורך דין מנוסה תקל על הקשיים הבירוקרטים ועל התמודדות עם המערכת המורכבת, ותאפשר מיצוי של הפעולות אותן מאפשר ההליך והגעה לתוצאות מקסימאליות.

על מנת להתחיל הליך גבייה באמצעות ההוצאה לפועל יש להגיש ללשכה בקשה. מרגע שנודע לצד השני על פתיחת ההליך עומדים לרשותו 21 ימים להעביר את הכספים בהם חויב או להציג טיעון משמעותי לסרבנותו לשלם. באם לא עשה כן, יכולה לשכת ההוצאה לפועל לגבות את הכספים מהחייב באחת הדרכים שפורטו לעיל.